Tidligere aktiviteter

Hundigekoret synger på Rathaus Schöneberg i Berlin, som i sin tid blev kendt, da J.F Kennedy her udtalte de berømte ord: "Ich bin ein Berliner"!

2014

 

Året har været opdelt i to halvdele. Foråret var norsk præget som forberedelse til en række koncerter i Tromsø og omegn. Der ligger en beretning under Korrejser.

 

 

 

I efteråret har vi præsenteret få numre fra vores repertoire. Vores musikskole, Greve Alla Breve, havde inviteret os til fødselsdagskoncert, og så har vi været med i forsøget på at genoplive Bethesda-koncerterne til en forhåbentlig fast tradition. Ved den lejlighed inspirerede flere kor hinanden, og vi mødte vores tidligere dirigent Martin Granau som leder af et andet kor. Ligeledes har vi været et af de få kor, der var plads til ved provstiets årlige koncert. 

 

 

 

I december: sidst, men ikke mindst, julekoncerter, hvor vi havde nok at se til, med koncerter i Mosede Kirke, Greve Bibliotek, samt De 9 Læsninger i hhv. Hundige og Karlslunde Kirker.

 

 

2013

 

Vores koncertaktiviteter var juleprægede, med optræden i forbindelse med De 9 Læsninger i Hundige kirke og Karlslunde Strandkirke. Desuden indgik koret som en del af adventsvesperen i Helligåndskirken i København.

 

Der blev tid til at vise vores kunnen ved Korenes Dag i Tivoli og ved Provstiets fælles sangaften. Vores dygtige dirigent dirigerede ved samme lejlighed et fællesnummer for samtlige kor.

 

Lokalt viste vi flaget ved en forårskoncert på Hundige bibliotek.

 

En del nye korværker er sat på repertoiret, dels fordi den nye dirigent har fået gode ideer, dels fordi vi skal oparbejde et repertoire til korrejsen næste år.

 

2012

 

Sæsonen forløb som en normalsæson. Vi medvirkede i De Ni Læsninger i Hundige kirke, og med afsluttende koncerter på biblioteket i Hundige og i Hans Egedes kirke. Vi er altid glade for at vise, hvor dygtige vi er blevet. I år dog under en ny dirigent. Tina Lohmann Sønderskov Jensen tiltrådte i foråret, og nu præsenterede vi et næsten nyt repertoire, som hun har ladet os arbejde med.

 

2011

 

I august gav koret 3 koncerter i Berlin, en med kirkeligt repertoire og to med verdsligt. Ved koncerten i kulturcentret Bildungszentrum am Antonplatz var der fuldt hus, og en speciel gave til koret: et billede fremstillet af en lokal kunstner som en sammenstilling af forskellige huse samt koret. Sidste koncert foregik på Rathaus Schöneberg - berømt for at være det vesttyske rådhus, hvor præsident Kennedy udtalte: "Ich bin ein Berliner". - Til de tre koncerter var der udarbejdet teksthæfter delvis med hjælp fra kormedlemmer: originalteksten optrykt på dansk eller latin samt en parallel tysk gengivelse af teksten. Vi havde forregnet os - der var for få eksemplarer til de mange fremmødte i kulturcentret.

 

Vi fortsatte i det tyske spor. I november medvirkede vi i tre opførelser af Brahms' Ein deutsches Requiem med fondsstøtte. Projektet var styret af Birkerødkoret og dets dirigent Torben Svendsen med akkompagnement af Københavns Ungdoms Symfoniorkester. Som solister var engageret sopranen Aileen Bramhall Itani og barytonen Andreas Lundin, et godt valg til opførelserne. Op til koncerterne blev der udarbejdet baggrundsstof, som også har værdi efter koncerterne. Læs mere om opførelserne her.

 

Og så koncentrerede vi os om julen:

 

Fredag den 2. december medvirkede vi som en del af fredagsvesperen i Helligåndskirken i København. Vores Glade jul og Lover den Herre indgik i helheden sammen med musik, der nok ikke er lige så kendt: Gammel julesang af danske Peter Erasmus Lange-Müller og Ave Maria af liechtensteinske Joseph Gabriel Rheinberger. Vesperen havde nyt tema hver time.

 

Søndag den 4. december indgik vi sammen med kirkens pigekor og børnekor som en del af Hundige Kirkes traditionelle De 9 læsninger. Bl.a. var vi med i et arrangement, hvor voksenkor og pigekor fletter sig ind i hinanden og synger sammen med menigheden.

 

Som tidligere holdt vi en afsluttende velbesøgt god times julekoncert i Hans Egedes kirke på Østerbro, tirsdag den 20. december. Her optrådte vi alene, med Nadja Aristoff ved orglet. Dvs. menigheden blev involveret i nogle af sangene.

 

2010

 

Vi afholdt koncert på Greve bibliotek (Hundige) i februar og december til stort fremmøde.

 

Vi besøgte Haraldskirken igen i april – forårssolen kom den dag og blændede koret, så vi måtte skifte position i kirkesalen, før vi kunne synge foråret ind. Det skete bl.a. med Lange-Müllers Madonnasange, Mendelssohn og Grieg’s Våren, som også blev givet en ekstra gang på opfordring. Jon Hollesen gav os i maj en udvidet aften med sangteori, holdning, stemmetræning og inspiration.

 

I december var der julekoncert i Hundige kirke i forbindelse med De Ni Læsninger samt en koncert i Hans Egedes kirke.

 

2009

 

Mendelssohns Jauchzet dem Herrn alle Welt (tekst fra Salme 100) samt Lange-Müllers Madonnasange, opus 65 blev indstuderet og senere opført. I marts holdt vi koncert i Haraldskirken i Høje Gladsaxe, og i december julekoncerter i Hundige kirke og Hans Egedes kirke på Østerbro med identisk repertoire De to komponister blev suppleret med engelske Christmas carols og danske julesange. Som tidligere medvirkede vi aktivt i en del af De 9 læsninger i Hundige kirke.

2008

Koncert i Buddinge Kirke den 8. juni. For første gang under korets nye dirigent Karen Ertbølle. På programmet stod Bo Holtens arrangement af Nu blomstertiden kommer, Carl Nielsens Studie efter naturen og Ave Maria-kompositioner af J. G. Rheinberger, J Arcadelt og de Vittoria. Koncerten var en forsmag på korets efterfølgende rejse til Polen med koncerter i Wroclaw og Krakow. Derfor sang vi også tre polske sange af Gorecki. Rejsen til Polen er beskrevet i oversigten over udlandsture.

2007

Koncerter den 7. oktober i Lellinge kirke og 16. og 19. december i Hundige og Ølby kirker. Vi præsenterede bl.a. Leopold Mozarts Missa brevis, K.115, og moderne kompositioner som Knut Nystedts Peace og Ib Nørhølms Den sidste påkaldelse. Vi sagde farvel til vores mangeårige dirigent Martin Granau ved vores julekoncerter i Hundige og Ølby kirker.

2006

Ved en sommerkoncert i Hundige kirke præsenterede vi resultatet af forårets indstuderinger. De to største værker var Faurés Messe basse og Morten Lauridsens O magnum mysterium. Messe basse foreligger i flere udgaver. Vi brugte en udgave, hvor svenske Anders Öhrvall har arrangeret værket for blandet kor og orgel. Oprindelig er det skrevet for trestemmigt kvindekor eller for sopransolo, kvindekor og orgel.

O magnum mysterium fra 1994 satte koret virkelig på prøve. Enkelte steder er det ottestemmigt, og næsten alle satserne synges dæmpet. Komponisten er professor i Californien og kendt som en af USA’s bedste samtidige korkomponister. Det er dog nødvendigt med tilgang af flere mandsstemmer, før vi igen kan glæde tilhørerne med dette smukke værk.

Sæsonen sluttede som altid med en rigtig vellykket julekoncert i Ølby kirke. Ud over julesange bl.a. med to salmer af Grieg.

2005

I juni og juli var vi i Tjekkiet. Vi hyggede os sammen i Prag og Liberec i Nordbøhmen og holdt koncert begge steder. Hovedværket var Bachs motet Jesu meine Freude, BWV 227, men vi gjorde også reklame for f.eks. Carl Nielsen. Vi sang 4 af hans sange i John Høybyes arrangement. Men ikke mindst socialt blev vi rystet sammen.

Resten af året var præget af korets 10 års jubilæum. 1-2 værker fra hvert af de 10 år var blevet pudset af til lejligheden. Jubilæumskoncerten var et lukket arrangement for bl.a. kormedlemmernes pårørende og medlemmer af Kildebrønde sogns menighedsråd, i hvis kirke vi øver.

Ved korets julekoncert i Ølby kirke var der mulighed for at høre en hel del af jubilæumsnumrene, naturligvis sammen med nogle julenumre.

2004

12 kormedlemmer var aktive deltagere i Teater Hedelands opførelse af Orffs Carmina Burana i august 2004 (alle forstod at værdsætte den indlagte drikkesekvens In taberna!)

2003

Efterårssæsonen 2003 var næsten udelukkende koncentreret om Händels Messias. Hele koret deltog sammen med andre vestegnskor i tre opførelser fra værkets 2 første dele, under ledelse af Mosedekorets daværende dirigent Bendt Fabricius, som var yderst tilfreds med resultatet. Men vi svigtede ikke det trofaste julepublikum i Ølby kirke.

2002

Vi har bl.a. medvirket sammen med Farumkoret i 1998 (Elverskud) og med Panumkoret i 2002 (Elverskud). Endvidere har vi i de seneste år været fast kor, når Etatsorkestret har opført korværker (f.eks. Kunzens Skabningens Halleluja). I 2002 deltog vi sammen med Glostrup Mandskor i Copenhagen Choir Festival, hvor koret gik i fakkeltog fra Bymuseet til Nationalmuseet og Skt. Petri kirke med sangstop undervejs.

Det helt store oplevelse i 2002 var udtagelsen til deltagelse i et internationalt korstævne i Llangollen i Wales sammen med Ringstedkoret under det fælles navn Zealand Concert Choir.

Med kort varsel frigjorde en del af korets medlemmer sig til medvirken i "Les Miserables in Concert" i Parken i oktober 2002.

Opdateret 9. januar 2015