Hundigekoret har mange aktiviteter. Nogle af de helt faste er af såvel musikalsk som social karakter.

En gang årligt (cirka) tager vi på korweekend. De seneste 8-9 år har vi været på Danhostel Kalundborg, hvor vi altid føler os velkomne og nyder godt af en weekend med masser af sang, hygge og i særdeleshed god mad.

Hvert tredje år tager vi ud at rejse, og har været vidt omkring. Se punktet "Korrejser". Rejserne udvikler os som kor, udfordrer os sprogligt og musikalsk og giver os helt unikke oplevelser, både musikalsk og socialt.

2. søndag i advent synger vi ved Hundige Kirkes traditionelle "De 9 Læsninger" - en både hyggelig og højtidelig skik, som vi er stolte over at kunne deltage i.

I gennemsnit en gang om året synger vi på Greve Bibliotek, hvor foyeren altid er fyldt til bristepunktet.

Vi stiller op til familiefødselsdage, bryllupper, begravelser (omend det er trist, når det er korets egne medlemmer, der falder bort) og andre fejringer.

Mest holder vi af julekoncerter, og har gennem årene haft mange helt vidunderlige oplevelser i kirker og andre stemningsfulde lokaliteter op til højtiden.

2018

2018 startede med Hundigekorets deltagelse i et stort projekt i samarbejde med Ringstedkoret og og symfoniorkestret Euphosyne om at opføre Carl Orffs mesterlige værk Carmina Burana. Det var nogle hårde måneder op til de to store koncerter i Greve den 10. marts og Ringsted den 11. marts, men det var både spændende og lærerigt.

Efter Carmina Burana havde koret endelig overskud til at afholde vores traditionelle nytårskur - bedre sent end aldrig.

Hundigekoret deltog også i kordagene i Tivoli, hvor vi sang et smukt program fra Plænen.

Lige inden sommerferien deltog vi ved Hundige Kirkes sommerfest der i år havde temaet "konfirmation gennem tiden". Det var et både fint, nostalgisk og hyggeligt arrangement.

Efter sommerferien startede vi sædvanen tro med sommerfesten, og kastede os derefter over efterårets program: kordagene i Besthesda, korweekend i Kalundborg i november, de 9 læsninger og julekoncerten i Mosede Kirke. Det blev et travlt men skønt efterår, der sluttede på smukkeste vis med julekoncerten, der i år havde temaet "Vinter og sne".

2017

2017 blev endnu et år med masser af aktiviteter for Hundigekoret. Helt som vi plejer startede vi året med en festlig nytårskur i januar, hvor det ikke skortede på dejlig mad og festlige indslag - helt i Hundigekorets ånd.

Vinteren og foråret var helliget forberedelser til korets rejse, der i 2017 gik til Antwerpen i Belgien.

Op til rejsen, d. 22. maj, holdt vi en velbesøgt "generalprøvekoncert" på Greve Bibliotek, der endnu engang gavmildt stillede faciliteter og personale til rådighed for koret.

Turen til Antwerpen blev en rigtig dejlig oplevelse for koret. Vi boede samlet på et hotel, der lå midt i byen, lige overfor den smukke hovedbanegård, Antwerpen Centraal. Man kan i den grad sige, at vejrguderne var med os, for med temperaturer på mellem 25 og 30 grader kunne det ligeså godt have været højsommer, og så var det blot maj.

Koret holdt to større koncerter samt en "pop-op"koncert i Antwerpen. Den første koncert var d. 26. maj i den store St. Pauls Kirke, der ligger centralt i Antwerpen. Akustikken i kirken var nærmest overvældende, men det blev en rigtig dejlig koncert, der blev meget rost efterfølgende.

Den 28. maj holdt vi koncert i Sint-Anna kirken, der ligger på venstre flodbred, lidt udenfor centrum. Denne kirke er mere moderne, og også her blev vi hjertelig modtaget og gav de fremmødte en god oplevelse.

Dagen mellem de to koncerter tog koret på udflugt til Brugge, en udflugt der både var rigtig dejlig - men også lige lovlig begivenhedsrig, da vi måtte tage rejsen dertil med tog, fordi vores (bestilte og betalte) bus ikke dukkede op. Vi havde dog alligevel en dejlig dag, og sang bl.a. fødselsdagssang for vores skønne dirigent, Tina, midt på torvet i Brugge i bagende sol.

For turens store succes kan vi især takke Patrick Seegers og Inge Peppermans, et lokalt par, der er private venner af korets næstformand. De havde stået for alt vedrørende koncertarrangementer og måltider i forbindelse med koncerterne og var behjælpelige på rigtig mange måder.

Efteråret 2017 blev skudt i gang med en dejlig sommerfest, og har været præget af travlhed på flere fronter. Som altid øver vi først op til det dejlige kortræf i oktober i Bethesda, hvor Hundigekoret igen i år deltog, og derefter står der som regel jul over hele "sendefladen". I år har vi dog måttet dele vores tid mellem juleprogrammet og indstudering af satserne i Carmina Burana, som vi i samarbejde med Ringstedkoret skal opføre i marts 2018.

 

Julekoncerterne er snart på vej, og dem kan I læse mere om på vores forside.

2016

Vi startede sæsonen i januar, og gik straks i gang med intense korprøver frem mod vores jubilæumsfest 5. februar. Vi inviterede alle de tidligere kormedlemmer vi kunne få fat på, til en aften med koncert, middag, underholdning og snak. Repertoiret til koncerten var en fin blanding af de ting, vi har arbejdet med gennem årene.

Det blev en rigtig dejlig aften, og det var skønt at se alle de "gamle kendinge" igen.

Den 10. april holdt vi en skøn "officiel" jubilæumskoncert i Hundige Kirke, hvor vi kom igennem flere af vores "ældre" satser.

Vi sang igen i år i Tivoli til deres kordage i maj - desværre var vejret lidt kedeligt og køligt, men det lader Hundigekoret sig ikke så let slå ud af!

I slutningen af maj holdt vi sæsonafslutning med en lille koncert for venner og familie, og gik så på en god, lang sommerferie.

Efteråret blev traditionen tro travlt. 

Vi deltog i Glostrup Mandskors kordage i Bethesda - endnu engang en stor oplevelse og dejligt at synge for og lytte til andre kor.

I november var vi på en skøn korweekend, endnu engang på Kalundborg Vandrerhjem. Vi fik styr på julerepertoiret, og var klar til vores optrædender i forbindelse med julen.

4/12 sang vi traditionen tro ved Hundige Kirkes 9 Læsinger.

Dagen efter, 5/12, sang vi endnu engang en fin og velbesøgt julekoncert på Greve Bibliotek. Det er så dejligt at få lov at holde en god, lokal julekoncert.

17/12 var vi igen så heldige, at Mosede Kirke lagde deres smukke lokaler til rådighed for Hundige Korets julekoncert. I år var det en lidt intim og nærværende koncert, som var virkelig velbesøgt. Igen fyldte vi kirken. Tak til Niels Kjølhede, organist, for velvilligt at stille op, og til Marie Westergaard, vores solist, der på smuk vis gav vores koncert en ekstra vinkel.

2015

 

I forårssæsonen arbejdede vi målrettet mod vores dirigent Tinas bryllup 25. april samt vores optræden i Tivoli 10. maj. Vi har også arbejdet med Schuberts Deutsche Messe, som vi regner med at skulle opføre i samarbejde med Greve Wind Ensemble i løbet af næste sæson.

15. juni holdt vi sommerafslutning med en lille koncert for familie og venner, men det endelige "God sommer!" ønskede vi først hinanden efter deltagelsen ved en jubilæumsgudstjeneste i Hundige Kirke 21. juni.

Efteråret bød på spændende deltagelse i kortræf i Bethesda og det stort opsatte, flotte arrangement "Korkaravanen", hvor Hundigekoret var et blandt flere kor, der deltog i en koncert i DR Koncerthuset med arrangementer af Carl Nielsen musik for jazzorkester (Aarhus Jazz Orchestra) og kor. Se videoer fra generalprøven samt koncerten herunder.

I weekenden den 7.-8. november var vi på korweekend i Kalundborg. Der blev øvet flittigt, så vi kunne blive godt rustet til julen!

2. søndag i advent sang vi ved De 9 Læsninger i Hundige Kirke - som altid en fin oplevelse.

Lige op til jul, lørdag den 19. december, holdt vi julekoncert i Mosede Kirke, hvor temaet var "Jul i hele verden". Det skulle vise sig at blive korets allermest intense og fantastiske koncert nogensinde. Alt gik op i en højere enhed, og kirken var fyldt til bristepunktet - og mere til!

Således opmuntret gik det nu 20-årige kor på juleferie!

For ja, ganske rigtigt. 2015 var også året, hvor Hundigekoret fyldte 20 år. Men da vores efterår og juletid var travl, valgte vi at skyde fejringen af jubilæet til lige efter nytår.

Mere om det i 2016!

Det er hvidt herude

Stille, hjerte sol går ned

Tidligere aktiviteter

Læs om korets tidligere aktiviteter under punktet Historie